MOON
Домашна акумулаторна батерия

Безпроблемно съхранение и гъвкаво подаване на електричество при максимално качество и дълъг експлоатационен живот.

Съхранявайте произведената от фотоволтаичната инсталация екологична слънчева енергия и я използвайте по-късно за зареждане на електромобила си. Така получавате повече независимост от енергодоставчика си.

Домашната акумулаторна батерия MOON работи с технологията Sonnen Technology.

С готовност ще Ви консултираме
С готовност ще Ви консултираме

Акценти

Ефективност
до 98%

По всяко време онлайн
Натоварване и потребление

Дълъг експлоатационен живот
Над 10 000 цикъла на зареждане

Икономия на място
Компактен дизайн

Технически характеристики

2,5 до 45 kWh капацитет на съхранение

Капацитетът на съхранение може да бъде съобразен с Вашите енергийни нужди на стъпки през 2,5 kWh и се предлага в диапазона от 2,5 до 45 kWh.

Размери

В зависимост от модела домашната акумулаторна батерия, MOON е с височина от 88 до 186 cm, ширина 67 cm и дълбочина 23 cm и според размера тежи между 81 и 200 kg.

Технология на акумулаторната батерия

Литиево-желязно-фосфатните акумулаторни батерии (LiFePO4) използват надеждна, устойчива и безопасна технология за съхранение. Ето защо в сравнение с батериите за смартфони или лаптопи тя позволява извънредно дълъг експлоатационен живот, изпитана е в практиката и е особено подходяща за използване в домашни условия.

Извънредно дълъг експлоатационен живот

10 000 цикъла на зареждане

Домашната акумулаторна батерия MOON е предвидена за над 10 000 цикъла на зареждане. Под цикъл на зареждане тук се има предвид времето за пълно зареждане на изцяло изтощена акумулаторна батерия.

10 години гаранция

Базовата гаранция на домашната акумулаторна батерия е 10 години.

20 години експлоатационен живот на акумулаторната батерия

Предвиденият експлоатационен живот на домашната акумулаторна батерия е около 20 години. Средният експлоатационен живот на автомобилните акумулатори или на батериите за смартфони е значително по-кратък.

Гъвкавост и високо качество

Интелигентно интегриране

Всички предлагани термопомпи и топлоелектроцентрали могат да бъдат интегрирани в домашната акумулаторна батерия MOON.

Made in Germany

Ако решите да използвате домашна акумулаторна батерия, Вие избирате максимална сигурност и качество "Made in Germany".

Аварийно захранване

За сигурно електрозахранване дори при спирания на тока.

Как работи домашната акумулаторна батерия MOON?

Екологичната електроенергия не бива да бъде скъпа: С фотоволтаична инсталация можете сами да произвеждате електроенергия на цена, значително по-ниска от обичайната. С домашната акумулаторна батерия MOON тази електроенергия е на Ваше разположение по всяко време. Интегрираната акумулаторна батерия е доказан във времето високотехнологичен начин за лесно съхранение на слънчевата енергия, произведена от собствената Ви фотоволтаична инсталация. По този начин можете да покривате около 80% от годишната си консумация на енергия с произведен от Вас ток и рядко ще прибягвате до обичайния енергодоставчик. Основният Ви енергиен източник е слънчевата светлина, така че произведеното от Вас електричество е екологично. Така спестявате сериозно количество емисии на CO2 и се грижите за околната среда.

Използвайте по всяко време произведената от Вас слънчева енергия с домашната акумулаторна батерия MOON

Искате да съхранявате слънчевата енергия, докато слънцето грее, и да я използвате вечер или нощем? Това не е проблем с домашната акумулаторна батерия MOON! С тази система за съхранение на енергия можете почти изцяло да задоволявате нуждите си с произведения ток от Вашата фотоволтаична инсталация.

Домашната акумулаторна батерия съхранява излишната електроенергия от Вашата фотоволтаична инсталация, която не използвате в момента, и тя е на Ваше разположение, когато Ви е необходима. Вечер и нощем можете да използвате електроенергията, произведена през деня. По този начин домът Ви ще е наистина независим и ще спестявате осезаемо от разходите за електроенергия.

Как протича денят с акумулатор за слънчева енергия:

Сутринта: Щом слънцето изгрее, фотоволтаичната инсталация започва да произвежда ток. Произведеният през сутрешните часове ток обаче не може да покрие цялостното Ви енергопотребление. Ето защо домашната акумулаторна батерия MOON доставя нужното количество от енергията, съхранена от предния ден.

По обед: През деня фотоволтаичната инсталация произвежда основното количество електроенергия. Обикновено обаче през деня хората не са си у дома и съответно енергопотреблението е ниско. Произведената през това време и неизползвана електроенергия се съхранява в домашната акумулаторна батерия MOON. Когато акумулаторната батерия се зареди напълно, неизползваната електроенергия се подава към обществената електропреносна мрежа и се отчита според тарифата за електрозахранване на Вашия доставчик.

Вечер: Фотоволтаичната инсталация вече почти или съвсем не произвежда електричество, а същевременно енергопотреблението е най-високо. Тези нужди се покриват от домашната акумулаторна батерия MOON с електричеството, произведено и съхранено през деня.

Други продукти на MOON Произвеждайте собствена енергия

MOON фотоволтаична инсталация

Производство на енергия на място: Фотоволтаичните инсталации произвеждат екологична слънчева енергия.