MOON Lounge в Силврета Монтафон

В началото на ски сезона 2021/2022 отвори врати най-големият обособен паркинг за зареждане на електрически автомобили в парк Силврета Монтафон, Санкт Галенкирх, Форарлберг, Австрия. Паркингът разполага с 35 станции за зареждане на марката MOON POWER.

Маркус Татцер, управител на MOON POWER GmbH със седалище в Залцбург: "MOON POWER откри партньор за сътрудничество в лицето на Silvretta Montafon GmbH, който също като нас се фокусира върху темата за устойчивостта. Първият успешен проект на това сътрудничество представлява зоната MOON с 35 станции за зареждане. Радваме се, че общите ни действия със Silvretta Montafon в областта на устойчивостта ще продължат и в бъдеще".

Мисията на MOON POWER е да направи електрическата мобилност част от ежедневието. MOON POWER вече успя да докаже това свое кредо с най-големия паркинг за зареждане на електрически автомобили във Форарлберг: Подземният паркинг в парк Силврета Монтафон предлага ексклузивна зона MOON с 35 станции за зареждане на електрически автомобили, както и 15 допълнителни станции за зареждане с обществен достъп. В експлоатация са станции за зареждане MOON POWER с мощност на зареждане до 22 kW. Билетът за паркиране в зоната MOON може да се резервира онлайн на адрес www.silvretta-montafon.at и струва само 20 евро на ден, в което е включена и цената на тока за зареждане. Възможностите за зареждане засега се допълват от две хиперзарядни устройства на MOON POWER с мощност до 150 kW.

Темата за електромобилността играе важна роля в ски зоните, тъй като пътуването дотам и обратно все още заема челна позиция по отношение на въглеродния отпечатък при всяка ски ваканция. Затова дори в кабинките на лифта Валисера са поставени брандирани надписи MOON с информация по темата за електромобилността. Silvretta Montafon GmbH вече планира бъдещи съвместни действия с MOON POWER в областта на устойчивостта, като например изграждане на фотоволтаични системи за производство на собствена електроенергия.

Кратко видео на MOON Lounge може да намерите тук: https://youtu.be/y2H2A2vf-pg

 

 

 

Затвори